De Ingress app wordt hoofdzakelijk je “scanner” genoemd. Op je scanner zie je je huidige locatie, om je je in het spel te verplaatsen moet je jezelf verplaatsen.
Helemaal nieuw? Volg de in-game tutorial, deze laat je op een praktijkgerichte manier kennis maken met alle zaken die je moet weten!

Mocht je er niet uit komen, vraag gerust de lokale community om hulp, er zijn altijd mensen bereid te helpen!

Hacken:
Alle items zijn te bemachtigen door portals te hacken. (m.u.v. items die gekocht worden in de Ingress store)
Dit geld voor zowel groene portals als blauwe portals maar als Enlightened speler krijg je de meeste items uit groene portals.
Blauwe portals die van een gelijkwaardig of lager level zijn dan je zelf kan neerzetten kan je dus in principe beter eerst neerhalen en zelf opbouwen alvorens je een hack doet maar dat hangt een beetje van de situatie af of dat praktisch is.

Glyphen:
Bonus items kan je krijgen door een “glyph hack” uit te voeren. Een glyph hack kan je starten door de hack knop ingedrukt te houden.
In het begin kan het wat moeilijk lijken om de glyphs goed te doen maar het is absoluut lonend dit zo veel mogelijk te doen. Je krijgt geen straf voor foute glyphs maar als je ze goed doet krijg je wel bonus items. Meestal spreek je van minimaal een verdubbeling van wat je normaal zou krijgen uit een hack.

Aangezien het altijd vaste patronen en vaste reeksen zijn krijg je die op den duur vanzelf onder de knie.
Mocht je ze willen instuderen staat hier een compleet overzicht.
Het is aan te bevelen om de glyphs en de bijbehorende “echte” namen te leren, dit omdat ze zinnen vormen en daarmee de reeksen makkelijker te onthouden zijn maar je kan ze ook zelf een naampje geven mocht je daar makkelijker mee om kunnen gaan.
Het instuderen is verder optioneel, je kan ze uiteraard ook gewoon leren door ze steeds te herhalen.

Farmen:
Als je wat langer speelt en deelneemt aan de lokale community zal je op den duur ook deel kunnen nemen aan zogenaamde farms.
Dit is eigenlijk niets meer dan in groepsverband hacken.
Men neemt dan het liefst 8 spelers van minimaal level 8 en je zet dan “on the spot” een cluster portals L8 om doorlopend item te hacken.